«Острозька академія» запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання

   

Представники ОК “Захід” та “Острозької академії” підписали меморандум про безоплатне навчання учасників бойових дій.

Як повідомив спеціальний кореспондент інформаційного агентства Міноборони “АрміяInform”  Віктор Шубець, у рамках посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням “Захід” Збройних Сил України та Національним університетом “Острозька академія” підписано меморандум. Згідно з документом тепер усі категорії учасників бойових дій мають право на здобуття безоплатної вищої освіти (зокрема другої, третьої тощо) у цьому престижному виші за будь-якою спеціальністю. Також право на безкоштовне навчання отримали й діти загиблих учасників бойових дій.

“Цей меморандум дасть військовослужбовцям можливість безоплатно користуватися правом на навчання в одному з десятка найкращих університетів України. І це стане хорошим прикладом для інших вишів у контексті реалізації пільг, гарантованих державою, для учасників АТО/ООС та їхніх родин”, – розповів старший офіцер відділу цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк, який за дорученням командувача військ ОК “Захід” і підписав документ.

В умовах протидії COVID-19 університет використовує різні види навчання, а спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити та вчитися. Крім того, оперативне командування “Захід” відпрацювало алгоритм співпраці з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна щодо супроводу дітей, батьки яких загинули на сході України, до вступу в цей заклад.

“Ми надаємо освітні послуги тим, хто бажає підвищити свій рівень та здобути магістерський, докторський чи бакалаврський ступінь. У нас є досвід підписання таких меморандумів на рівні окремих батальйонів і бригад. На сьогодні у нас безоплатно навчається близько ста хлопців і дівчат, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили перших таких студентів, цього року плануємо вітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців”, – зазначив ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram