Нині підприємства потребують висококваліфікованого робітника

   

Основу будь-якого підприємства становлять висококваліфікований трудовий колектив. Не секрет, що високий рівень кваліфікації кадрів є гарантом продуктивності праці на будь-якому підприємстві чи організації.

Делегація від Рівненської ОДА на чолі з Сергієм Гембергом відвідала підприємство «Хйорт», яке виготовляє офісні меблі та заклад професійної освіти ВПУ 1. Учасниками делегації були директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський та його заступниця Олена Полюхович.

Ключовий елемент професійної освіти, безсумнівно, практика. Теоретична частина навчання є невеликою. Обов’язкова вимога до підготовки кадрів професійно-технічної освіти – збільшення частки практичного навчання, часто – на конкретних робочих місцях. Звісно, без конструктивного діалогу з роботодавцями цього досягнути неможливо.

Варто додати, що сфера професійної освіти Рівненщини, маючи навчально-практичні центри, здійснює підготовку та перепідготовку робітників орієнтуючись на потреби бізнесу.
Професійна освіта в цілому відрізняється від інших секторів галузі тісним зв’язком із розвитком економіки країни і ринком праці.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram