«НУШ і родина: взаємодія, подолання стереотипів, стратегія розвитку»

   
В рамках здійснення інформаційно-просвітницької роботи серед педагогів та батьків, КУ «Немовицький ІРЦ» спільно з Тинненською ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено навчально-методичний семінар на тему: «НУШ і родина: взаємодія, подолання стереотипів, стратегія розвитку».

Семінар відбувся у доволі незвичному форматі. Цьогоріч першокласників чимало – 93 дитини.  Були запрошені: дитячий психіатр,  викладачі, сімейний лікар.

Батьки отримали актуальну інформацію про особливості розвитку шестирічних дітей, гіперактивність, особливості організації інклюзивного та індивідуального навчання. Особливе пожвавлення у батьків  викликали кінезіологічні вправи, які провела пані Лариса ЯЦЕНЮК та порекомендувала зробити їх разом з дітками. Кінезіологічні вправи покращують увагу і пам’ять, формують просторові уявлення, спрямовані на подолання патологічних відхилень, усувають дезадаптацію в процесі навчання, гармонізують роботу головного мозку.

Директорка Немовицького ІРЦ, Людмила СВІНЦІОНІК, розповіла про вимоги до організації інклюзивного навчання у закладах освіти з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізації та інтеграції в суспільство, залучення батьків до участі у освітньому процесі. Саме завдяки співпраці педагогів закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів можливе розроблення рекомендацій щодо освітньої програми, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг відповідно до потенційних можливостей дитини з особливими освітніми потребами.

Питання щеплення діток детально висвітлила пані Валентина Колосок та поінформувала присутніх про законодавчі зміни щодо цього питання.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram