Нарада директорів закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування – обговорено актуальні питання

   

Питання порядку проживання та утримання учнів у пансіонах закладів освіти,
фінансування у 2024 році,
організації харчування та діловодства розглянуто під час наради.

Пріоритетні позиції у сфері забезпечення прав дітей, зокрема, які перебувають на повному державному утриманні окреслила заступниця голови Рівненської облдержадміністрації Людмила Шатковська.

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Кучерук наголосив на баченні майбутнього розвитку закладів освіти обласного підпорядкування.

“Реформа системи шкільного харчування передбачає завершення попередніх етапів та необхідність планування та розвитку наступних етапів реформи з урахуванням здобутих за попередні періоди досягнень, розв’язання невирішених проблем. Ключовими питаннями залишаються належні умови організації достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування”, – зазначив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський.

Про моніторингові візити та перевірки щодо умов проживання дітей в пансіоні говорили керівниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева та регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Олександр Корнійчук.

Сьогодні завдання закладів освіти неухильно дотримуватися чинного законодавства та створити безпечні умови перебування дітей у закладах освіти.

За результатами наради керівники закладів освіти отримали протокольні доручення до виконання.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram