На Рівненщині вивільнені приміщення закладів освіти планують перепрофілювати

   
✔️ Про це йшлося під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
Доцільно привести мережі закладів освіти до спроможності. В цьому питанні бачення освітян – передати ці будівлі у комунальну власність ТГ, адже потреб під час війни дуже багато.
???? Зокрема, є бачення щодо розміщення там внутрішньо переміщених осіб, або ж локацій для послуг ветеранам. Багато із вивільнених будівель та споруд можна було б використовувати для реабілітації ветеранів, зважаючи, що значна кількість таких приміщень знаходиться у рекреаційних зонах.
Громади Рівненщини зможуть перепрофілювати зачинені освітні приміщення після оптимізації. Таких наразі в області 1️⃣3️⃣. Як правило, це гуртожитки, лабораторні корпуси, малокомплектні школи.
Очільник області Віталій Коваль підсумовуючи сказав, що неможливість використовувати за профілем вивільнене державне та комунальне майно може руйнуватися. Натомість, перепрофілювання та приватизація дозволить залучити приватний капітал, створити нові робочі місця, забезпечити утримання цих будівель у належному стані.
▪️ Захід відбувся за підтримки Програми розвитку ООН в Україні в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що фінансується Урядом Великої Британії.
Петро Коржевський

Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram