На Рівненщині відкрили сучасний мінізавод із заморозки ягід🍓

У селі Оженин, що на Острожчині, відкрили новий цех швидкої заморозки ягід. Підприємство збудоване на території колишнього плодоконсервного заводу в межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D).

У заході взяв участь директор департаменту освіти і науки Петро Коржевський. Він підкреслив, що професійна освіта Рівненщини готова забезпечити підготовку кваліфікованих кадрів для таких високотехнологічних підприємств. 🗓У 2025 році в області планується створення навчально-практичного центру з садівництва та ягідництва, який сприятиме розвитку аграрного сектору та підвищенню конкурентоспроможності випускників.

🔹Також на відкриття заводу завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн який відзначив: «Швейцарія понад 20 років підтримує розвиток органічного виробництва в Україні. Нам важливо розуміти потреби кожного регіону, щоб ефективно допомагати».


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram