На Рівненщині стартував фінал Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

   

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього, – стверджував Максим Рильський. Думаю, всі присутні поділяють точку зору українського поета, адже нинішня олімпіада зібрала поціновувачів історії, не тієї науки, яка щодо всіх проблем має готові відповіді й однозначні висновки, а відображає багатоколірний світ з численними відтінками», – такими словами розпочав урочистості директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Відсьогодні в області проводиться ІV етап XXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. 119 учасників зі всієї України змагатимуться впродовж двох днів. Учні 8-11 класів пройшли складний шлях до фіналу. Адже впродовж кількох місяців виборювали право представляти свій регіон на шкільному, районному та обласному етапах.

Команду від Рівненської області представляють:

– Юсковець Ольга Олександрівна – учениця 8 класу Сарненського ліцею № 2 Сарненської міської ради;

– Кукса Іванна Олександрівна – учениця 8 класу Обласного наукового ліцею в м. Рівне Рівненської обласної ради;

– Бухало Єва Олексіївна – учениця 9 класу Рівненського ліцею № 19 Рівненської міської ради;

– Мартинюк Микола Вікторович – учень 9 класу Рівненського ліцею № 8 Рівненської міської ради;

– Казнодій Ярослав Віталійович – учень 10 класу Рівненського ліцею № 28 Рівненської міської ради;

– Воронова Софія Павлівна – учениця 10 класу Сарненського ліцею № 4 Сарненської міської ради;

– Велисейко Катерина Володимирівна – учениця 11 класу Сарненський ліцей № 1 імені Т.Г. Шевченка Сарненської міської ради.

Фінальний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад проводиться із 17 предметів базових дисциплін, зокрема із трьох (українська мова і література, математика, фізика) – в очній формі, інші – у дистанційній.

Вперше олімпіада з історії відбуватиметься онлайн. Таке рішення прийняли, щоб убезпечити учасників від можливих загроз в умовах російської збройної агресії.

«Ця олімпіада з історії є особливою і знаковою в деяких моментах. Вона є сьомою, яка відбувається за роки війни в Україні, першою всеукраїнського рівня в умовах війни та першою – в режимі онлайн. Це абсолютно нове явище і нам випало на долю з цим впоратися. Також, майже 370 років тому, Богдан Хмельницький прибув до Запоріжжя і закликав до національно-визвольної боротьби. Так і ми з вами повинні боротися за свою перемогу як загальну, так і індивідуальну. Бажаю всім гарних результатів», – сказав голова журі олімпіади, доктор історичних наук, професор Національного авіаційного університету Сергій Троян.

Члени журі олімпіади це педагоги та науковці зі всієї України, що забезпечать прозорість та чесність змагань між юними інтелектуалами. Результати конкурсу оголосять 20 квітня.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram