На Рівненщині поступово відновлюється робота дошкільних закладів освіти

   

У області розпочнуть діяльність чергові заклади дошкільної освіти, структурні дошкільні підрозділи – дошкільні групи закладів загальної середньої освіти.

Звертаємо увагу, що працюватимуть лише ті установи, в яких наявні захисні споруди та дотримано санітарно-епідеміологічних вимог і відповідного температурного режиму. Насамперед важливо дбати про безпеку дітей та врахувати запит громадян, які працюють, підтримуючи економіку регіону та країни.

До освітнього процесу буде долучено дітей дошкільного віку та дітей із числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, зокрема, з використанням технологій дистанційного навчання.

Нагадаємо, що Міністерством освіти і науки України розроблено відповідні  рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні.

Документ містить інформацію про організацію освітнього процесу в закладах дошкільної освіти та ІППО, план та алгоритм дій в умовах воєнного стану для засновників, керівників і педагогічних працівників цих закладів, а також корисні посилання, які допоможуть організувати діяльність, яка буде сприяти всебічному розвитку, психологічній стабільності  та вихованню дітей раннього та дошкільного віку в домашніх умовах та під час використання дистанційних і змішаних форм освітнього процесу.

Складається документ із трьох частин:

  • «Методичні рекомендації щодо здійснення освітньої діяльності з питань дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану», розроблені спільно з ДУ «Український інститут розвитку освіти» та ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти».
  • Рекомендації «Щодо здійснення заходів захисту вихованців під час освітнього процесу в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації», розроблені спільно з  Державною службою України з надзвичайних ситуацій.
  • «План дій вихователя закладу дошкільної освіти у випадку надзвичайної ситуації», розроблений спільно з Командою підтримки реформ Міністерства освіти і науки України та за сприяння фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також Міністерство нагадує про функціонування дитячого онлайн-садка НУМО з відеозаняттями для дітей віком від 3 до 6 років.

Зображення із відкритих джерел


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram