На Рівненщині відкрито навчально-практичний центр за професією «Кухар»

   

Новий освітньо-технологічний простір запрацював на базі Корецького Вищого професійного училища. Учні закладу тепер зможуть здобувати професію, навчаючись на сучасному обладнанні.

Для створення навчально-практичного центру виділено 1,6 млн гривень. Із них  –  1150,0 тис грн із обласного бюджету; 50,0 тис грн із міського бюджету м. Корця; 100,0 тис грн із Корецького районного бюджету; 50,0 тис грн – із благодійного фонду «Oekroe» м. Райзбург (Нідерланди).

Також на ремонт приміщень, придбання матеріалів, обладнання та інструментів затрачено 450 тисяч власних коштів закладу.

На відкриття завітали голова обласної державної адміністрації Віталій Коваль, очільник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський, керівництво району, а також директори закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Облаштування такого центру забезпечить можливість підготовки сучасного висококваліфікованого кухаря, затребуваного на ринку праці та проведення якісного професійного навчання із використанням мультимедійних технологій.

«Переконаний, що професійний рівень майбутніх кухарів значно зросте і вони стануть знавцями своєї справи. Їхня майстерність вплине на промоцію місцевої кухні, а це стимулюватиме розвиток гастротуризму», –  зазначив у своєму вітальному слові голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

Індукційні плити, холодильні шафи, мікрохвильові печі, грилі, м’ясорубки, слайсери – далеко не увесь перелік закупленого для центру обладнання.

«Ми працюємо за принципом синергії. Система професійної освіти розвиваєтеся завдяки соціальному партнерству. Важливий крок – працювати для усіх людей. Щоб усі в Корці знали, що у нас є такий центр. Щоб сюди зверталися ті, хто хоче отримати підвищення кваліфікації, хто втратив роботу, щоб роботодавці наповнювали змістом працю майстрів виробничого навчання», – зазначив начальник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський.

Директор професійного училища звернув увагу гостей на популярність професії кухаря. В училищі її здобуває майже 300 осіб.

«Ресторанні заклади регіону охоче запрошують наших студентів на практику», – розповідає Микола Дмитрієв.

Під час презентації гості також змогли долучитися до кулінарних майстер-класів із грилювання м’яса, виготовлення тіста та випікання піци.

Додамо, що подібний навчально-практичний центр став 20-им у області. Загалом заплановано відкриття ще 5-ти.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram