На базі Білого озера відбулася експедиція учнівської молоді «ЮНЕКО»

   
Десята ювілейна експедиція учнівської молоді “ЮНЕКО” відбулася на березі Білого озера у наметовому таборі. Учасники розташувалися у Рівненському природному заповіднику. У заході взяли участь 20 учнів з усіх чотирьох районів Рівненщини.

Долучились до експедиції учні Радивилівського ліцею № 1 Радивилівської міської ради, Оженинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Острозької міської ради Рівненського району, Немовицької та Зносицької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Немовицької сільської ради Сарненського району та учні Вараського ліцею № 3 Вараської міської ради.

Організатори заходу – комунальний заклад «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради.

“Основна увага була сконцентрована на організацію досліджень у природі. Діти разом з науковцями та педагогами вивчали особливості Поліського краю. Учасники отримали польові щоденники, у яких було окреслено перелік завдань. Це своєрідні путівники, в яких описана методика досліджень, міститься інформація про флору і фауну регіону”,- розповів директор станції юних натуралістів    Володимир ВОРОБЕЙ

Зближення та зміна культур мешканців міст і сіл призвела до того, що навіть учні  найвіддаленіших населених пунктів мають незадоволену потребу у спілкуванні з природою. Такі експедиції сприяють формуванню стійкого інтересу до дослідження місцевої флори та фауни.

Кожний день у наметовому таборі був тематичним.  Учні навчились проводити аналіз посліду хижих ссавців для вивчення трофічних ланцюгів.

День ентомології був присвячений вивченню видового різноманіття ентомофауни заповідника.

Цікаво пройшов День Хімії. Вже десятий рік поспіль його проводять Андрій ЛАПІНСЬКИЙ і Григорій КРИМЕЦЬ, викладачі кафедри неорганічних речовин та загальної хімічної технології хіміко-технологічного факультету Київського політехнічного інституту. Науковці розповіли про світ атомів, молекул, речовин та їхні перетворення і продемонстрували захоплюючі та дивовижно яскраві хімічні досліди.

Хіміки разом з дітьми продовжили моніторинг екологічного стану водних об’єктів на території Білоозерського лісництва, розпочатий ще у 2011 році. Під керівництвом науковців відібрано проби води, зроблено хімічний аналіз, та порівняно хімічний склад води у озері Біле, і меліоративних каналах по кількох показниках.

Вивчаючи природні об’єкти під час експедиції, учні набувають практичних навичок визначення видів рослин і тварин, вчаться працювати з визначниками, аналізувати отриману інформацію. Участь у заході сприяє формуванню свідомого ставлення до природних ресурсів.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram