Микола Кулеба презентував результати моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей

   

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба під час онлайн-конференції 16 липня презентував результати щорічного моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Моніторинг системи інтернатних закладів проводиться в межах реалізації затвердженої Кабінетом Міністрів України  Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Метою Стратегії є зміна системи інституційного догляду та виховання дітей на систему, яка забезпечує догляд і виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовищі.

До заходу долучилися Міністр соціальної політики Марина Лазебна, т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, директор Alinea в Україні, керівник проєкту SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance Танія Санфорд Аммар та регіональний директор Фонду Lumos у Європі Ірина Маланчук.

Рівненщину на онлайн-конференції представляв перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін разом із в. о. начальника управління освіти і науки Олександром Набочуком, директором департаменту соціального захисту населення Олексієм Шамаком, начальником служби у справах дітей Віктором Марчуком та директором Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ананієм Бучаком.

Учасники заходу розглянули результати моніторингу закладів інституційного нагляду та виховання дітей щодо зміни їхньої  мережі, кількості та вікових характеристик дітей, які в них виховуються, їхнього стану здоров’я, а також кадрового, фінансового забезпечення закладів та ін.

Аналізуючи результати моніторингу, Микола Кулеба привернув увагу учасників конференції до основних тенденцій, які відображають динаміку впровадження реформи, та окреслив проблеми, на розв’язанні яких потрібно зосередитись в майбутньому.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram