Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий відвідав Рівненщину

   

В області Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зустрівся із головою Рівненської ОВА Віталієм Ковалем та освітянами.

З очільником області обговорили подальшу стратегію розвитку освітньої галузі під час воєнного стану, а також сам навчальний процес, обсяги держзамовлення, релокацію та створення безпекових умов. Особливу увагу звернули на створення та оновлення укриттів перед навчальним роком.

Сховище обласного наукового ліцею є одним з найкращих, оснащене спальними місцями та всім необхідним. Також в укритті розміщений центр дистанційного навчання, який надає можливість отримувати необхідні знання під час повітряних тривог або в будь-який інший зручний час. Минулого року у заклади загальної середньої освіти закупили 85 таких комплектів. Загалом на облаштування укриттів у 2023 році було виділено 42,6 млн гривень з місцевих бюджетів. Окрім того, за кошти освітньої субвенції із співфінансуванням у трьох ліцеях області (Котівський, Бабинський, Клесівський) збудують укриття, а у Березнівському ліцеї за номером 2 проведуть капітальний ремонт.

В межах робочої поїздки Міністр відвідав Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту, Квасилівський професійний ліцей та Острозький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

У закладах профтехосвіти оглянули навчально-практичні центри у яких навчаються будівельники, сантехніки, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів та центр сучасних зварювальних технологій, STEM-центр. Нагадаємо, що Рівненщина впевнено тримається у лідерах за якістю профтехосвіти та кількістю випускників, які вступають до таких закладів. Нині це 43 %, втім у планах в очільника області підвищити цей показник до 50%. Оксен Лісовий зазначив, що в подальшому необхідність у таких фахівцях зростатиме адже потрібно буде відбудовувати країну.

Міцний характер та волю до перемоги! Саме це намагаються виховати у молодих людей, що вчаться азам військової справи у Острозькому ліцеї. У закладі Оксен Лісовий відвідав клас безпеки, тир для стрільби та спортивний комплекс.

Варто зазначити, що у ліцеї навчаються 144 юнаки, це учні 10-11 класів. В перспективі можливо долучити до навчання 8-класників та створити групи для дівчаток.

«Заклад важливо розвивати, адже він – один із найкращих в країні за цим профілем. Правильне національно-патріотичне виховання важливо, особливо у воєнний час. Тож для обласної влади підтримка таких закладів – пріорітет»,- наголосив Віталій Коваль.

Також Оксен Лісовий та Віталій Коваль взяли участь у фестивалі «Дні ідей 2023», які мають на меті сприяти спільнодії та синергії лідерів: як на національному, так і на місцевому рівнях. Спікери говорили про трансформацію української ідентичності, а також значення співдії для досягнення спільного блага.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram