Майже на 4 тисячі збільшилася кількість студентів у порівнянні з минулим роком

   

У 2022-2023 навчальному році на Рівненщині освіту здобуває 33 тисячі студентів, із них – 21 тисяча у закладах вищої освіти, майже 12 тисяч у закладах фахової передвищої освіти. Більшість студентів коледжів, а це 10 тисяч 803, навчаються за державний кошт.

Минулого навчального року в області випускниками стали 9,3 тисячі студентів. За прогнозами, які озвучили фахівців департаменту освіти і науки РОДА, у 2023 році кількість випускників складе майже 10 тисяч, з них із закладів фахової передвищої освіти – 3 тисячі 381 фахівець.

Виходячи на ринок праці після закінчення навчання у молоді може виникнути проблема з реалізацією свого трудового потенціалу. Втім, як зазначають освітяни, минулоріч у коледжах відсоток працевлаштування становив 73%. Найуспішнішими стали аграрна, технічна, будівельна та медична галузі.

Для того, аби заохотити молодих фахівців йти працювати на освітянській ниві, а саме в закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області, держава виплачує їм одноразову грошову допомогу.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram