Маленькі українці із спеціальних закладів освіти Рівненщини прибули до Німеччини

   

10 квітня 2022 року 25 маленьких українців прибули до м. Грюнгайде, у будинок Крістіана Шрайбера (Christian-Schreiber-Haus) до дитячо-юнацького освітнього центру з різноманітною територією, що знаходиться біля Берліна.

Це діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних закладах освіти Рівненської області: сироти, позбавлені батьківського піклування, діти, справи яких знаходяться в суді.

Здійснюють супровід і догляд за дітьми 9 працівників із закладів освіти.

Запрошення на розміщення дітей департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації отримав від установи MANEGE gGmbH Don-Bosco-Zentrum за сприяння та підтримки Благодійного фонду «Благомай».

Супровід у дорозі, фінансування, переклад та комунікація між владою України та Німеччини здійснювалися установою Don-Bosco-Zentrum. Благодійна організація Caritas надала допомогу на кордоні із Румунією.

Дітям гарантовані насичені подіями дні, разом із навчанням та відпочинком. У разі потреби всі будуть забезпечені медичним обслуговуванням.

Після закінчення воєнного стану діти будуть повернуті на територію України і продовжать навчання у спеціальних закладах освіти Рівненщини.

Ми вдячні за відкритість та гостинність команді Благодійного фонду «Благомай» та MANEGE gGmbH Don-Bosco-Zentrum (Christian-Schreiber-Haus), які в нелегкий час надали сприяння, підтримку, допомогу перемістити дітей на безпечну та мирну територію.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram