Ліцей у Корнині на 100% відповідає сучасним потребам – Міністр розвитку громад та територій

   

Сьогодні із робочим візитом Рівненщину відвідав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. В рамках поїздки він проінспектував готовність Корнинського ліцею імені Романа Свіржевського, що у Рівненському районі, до навчального року.

Заклад оновлюють в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Нині реконструкція корпусу для початкової школи – на фінальному етапі.

Директорка ліцею Наталія Денисова розповіла, що досі у закладі не вистачало класних кімнат для початківців, тому навчання проходило аж у 3 зміни і закінчувалось о 19 вечора. У новому двоповерховому приміщенні буде лише початкова школа, де розміститься 8 класів. Перед ліцеєм – дитячий майданчик та зона для відпочинку.

«Класи розвантажені і школярі вже не навчатимуться в три зміни. Після добудови корпусу 153 початківці матимуть окреме приміщення. Від імені усіх батьків та вчителів закладу висловлюємо щиру вдячність за можливість реалізувати у нас в селі таку потрібну президентську програму. Після реконструкції будівля стала втричі більшою», – зазначає Наталія Денисова.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов оглянув класні кімнати, спортивну та актову зали, медпункт, ознайомився із роботою харчоблоку. До слова, харчування в ліцеї здійснюють за новітньою технологією Євгена Клопотенка.

Як розповіли будівельники, школа готова на 97%. В приміщенні вже завершені внутрішні та зовнішні роботи, влаштована покрівля з металочерепиці, вмонтоване електроустаткування. Біля школи облаштували двір та дитячий майданчик.

Олексій Чернишов наголосив, що ремонт освітнього закладу є надзвичайно важливим, адже Рівненський район з 31 серпня перебуває в «помаранчевій» зоні, а тому вже наступного тижня діти підуть до школи. «Ліцей у Корнині на 100% відповідає сучасним потребам. Я побачив ваше прагнення зробити цей заклад комфортним та якісним. Переконаний, ви на правильному шляху», – резюмував Міністр.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, це не єдиний навчальний заклад, який збудували в області в рамках «Великого будівництва». Цього року буде введено в експлуатацію 5 шкіл – в селі Озерці Володимирецького району, Дубровицький НВК, Малівську школу Демидівського району, Корнинський та Жобринський заклади Рівненського району.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram