Кваліфіковані робітничі кадри обговорили у Рівному на колегії

   
19 травня відбулася колегія управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації. Уперше сфера професійної (професійно-технічної) освіти отримала увагу на високому рівні.

У рамках колегії було розглянуто питання модернізації профтехосвіти «Модернізація системи підготовки робітничих кадрів та регіональний ринок праці».

А також обговорили звернення громадян у 2020 році та І кварталі 2021 року.

Сьогодні регіональній економіці вкрай потрібні висококваліфіковані робітничі кадри: кухарі, водії, електрогазозварювальники, електрики, оператори робототехніки та дронів.

Профтехосвіта Рівненщини входить  у трійку лідерів за багатьма показниками: виконання регіональних замовлень, вартість підготовки 1 учня, дослідження ринку праці. А також створення навчально-практичних центрів і проєктний менеджмент.

Основною метою модернізації професійної освіти регіону є створення НПЦ, концептуального оновлення системи підготовки робітничих кадрів, навчання упродовж дня. Також були висвітлені питання моніторингу опитування випускників, та роботодавців Рівненщини і презентовано кращий досвід партнерської зайнятості.

Родзинкою заходу стала презентація СТЕМ центру  «Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту».  Як зазначив начальник управління Петро Коржевський, у Здолбунівському училищі є все для професійного навчання кваліфікованого робітника – сучасне оснащення, якісні інструменти і  обладнання, на якому можна професійно навчатися.

Учень має вийти на ринок і продемонструвати володіння інструментом. Лише тоді він зможе стати майстром свої справи. Саме, це головне у профтехосвіті.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram