Клуб «Жовта парасоля» – простір для соціалізації підлітків з інвалідністю

   

У Здолбунівській громаді функціонує клуб соціальної активності ефективних підлітків «Жовта парасоля», в якому діти з інвалідністю та їх батьки мають змогу відвідувати різноманітні заняття та майстер-класи.

Мета створення даного інклюзивного простору – уникнути соціальної ізоляції даної категорії дітей. Ініціатором створення виступили фахівці комунальної установи «Здолбунівський інклюзивно-ресурсний центр» Здолбунівської міської ради спільно із зацікавленими сторонами.

Заходи для дітей відбуваються двічі на місяць на базі Здолбунівського територіального центру соціального обслуговування. До організації їх проведення залученні всі заклади освіти, культури, спорту та охорони здоров’я Здолбунівської громади.

«Підлітків та їхніх батьків об’єднав клуб з позитивною назвою – «Жовта парасоля». Адже парасолька може захистити від життєвої негоди, а її жовтий колір асоціюється з сонцем та радістю. Цікаво не лише підліткам, але і їх батькам, вони охоче спілкуються, беруть участь у майстер-класах. До нас телефонують ті, чиї родини поки що перебувають за кордоном, щоб після повернення мати змогу відвідувати клуб. Цікавляться ним і внутрішньо переміщені особи, які зараз мешкають у нашій громаді. Адже простір дає змогу підліткам з інвалідністю здолати соціальну ізоляцію, а це те, що їм дуже потрібно», — розповідають організатори.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram