«Innovation Fest» перенесено з 14 травня орієнтовно на жовтень

   

МОН переносить щорічний Всеукраїнський форум «Innovation Fest» з 14 травня 2020 року орієнтовно на 7 жовтня 2020-го. Відповідне рішення було прийнято через загальнонаціональний карантин і для запобігання поширенню COVID-19.

«”Innovation Fest” – це, по суті, майданчик для комунікації науковців, інноваторів, стартаперів, представників державного сектору та потенційних інвесторів. Там проводиться презентація кращих проєктів, змагання за фінансову підтримку. Цього року він має відбутися вже вп’яте. Ані сам захід, ані нормальну підготовку до нього, на жаль, не можна зробити в дистанційному режимі. Тому ми прийняли рішення про перенесення форуму. Наразі орієнтовна дата – 7 жовтня. Але все залежатиме, звісно, від термінів карантину», – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

На «Innovation Fest» плануються такі заходи:

  • презентація інноваційних розробок;
  • конкурс IT-EUREKA;
  • пітчі фіналістів програми YEP!Starter;
  • конкурс інноваційних проєктів;
  • навчальні тренінги;
  • круглий стіл «Розвиток інноваційної екосистеми в закладах вищої освіти України».

Наразі на 3 останні заходи ще відкрита реєстрація. На тренінги та круглий стіл вона продовжена до осені – конкретна дата завершення реєстрації буде повідомлена після затвердження остаточної дати проведення «Innovation Fest».

Щодо конкурсу інноваційних проєктів, то як і планувалося, заявки приймають до 18:00 6 квітня 2020 року. Надалі триватиме експертиза проєктів та визначення фіналістів. Результати відбору будуть оприлюднені на сайті МОН до кінця квітня 2020 року. Після цього відбуватиметься підготовка фіналістів до презентації проєктів на «Innovation Fest». Зокрема, в режимі онлайн для них проводитимуть тренінги та надаватимуть підтримку менторів.

Стосовно реєстрації для участі в заходах «Innovation Fest», то вона також продовжена до осені й доступна за тим самим посиланням. Усі, хто вже зареєструвалися, НЕ повинні робити це повторно, уся наявна реєстрація буде дійсна восени.

Більше інформації про «Innovation Fest» та усі форми реєстрації розміщені тут.

Раніше почався конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки. Прийом заявок триває до 25 травня 2020-го.

Міністерство освіти і науки України


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram