Інклюзивна освіта покращується в рамках співпраці територіальних громад

   
Для підвищення якості надання послуг дітям з особливими освітніми потребами на основі спільних інтересів та цілей 11 червня 2021 року відбулося підписання Договору “Про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр” Варковицької сільської ради Дубенського району Рівненської області” між Варковицькою територіальною громадою та Вербською, Мирогощанською, Привільненською, Повчанською, Семидубською, Смизькою, Тараканівською територіальними громадами.

Така співпраця  реалізовує права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізації та інтеграції в суспільство. Територіальні громади укладають договори про співробітництво щодо приєднання до співзасновників створених інклюзивно-ресурсних центрів.

ІРЦ забезпечуютья психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, які проживають (навчаються) у відповідній територіальній громаді.

Захід проходив за участі заступника голови Дубенської райдержадміністрації Ірини Кружайло, начальника відділу освіти, культури та спорту Дубенської райдержадміністрації Лідії Білик, сільських та селищного голів.

Інклюзивно-ресурсний центр покликаний сьогодні допомагати дітям отримувати якісну освіту. Інклюзія – це про доступність освіти для всіх

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram