Грошові премії отримають молоді науковці Рівненщини

   

П’ять обласних премій у розмірі п’ятнадцяти тисяч гривень кожна отримають молоді учені області. Така винагорода призначається за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Це рішення прийняли шляхом таємного голосування на засіданні профільної конкурсної комісії під керівництвом перших заступників голів Рівненської ОДА Сергія Подоліна та обласної ради Сергія Свисталюка.
Така обласна премія запроваджується щороку для молодих науковців, які досягли вагомих наукових здобутків. Це особи до 35 років включно, з освітою не нижче магістерського рівня. Або ж, до 40 років включно, зі ступенем доктора наук, – повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський.


В управління освіти і науки облдержадміністрації на розгляд конкурсної комісії представлено матеріали 7 претендентів на призначення премії. Це представники Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету “Острозька академія”, Рівненського державного гуманітарного університету, ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені акад. С.Дем’янчука” та ВCП “Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України”.
До складу конкурсної комісії обов’язково залучаються провідні вчені з відповідних наукових напрямів, які беруть участь у її роботі на громадських засадах.
Відтак, на основі рішення конкурсної комісії премії призначаються спільним розпорядженням голів Рівненської ОДА та обласної ради. Цьогоріч їх планують приурочити до Дня науки, яке відзначатиметься 15 травня.
Лауреатами обласної премії стали:
Куницький Сергій Олегович – кандидат технічних наук, провідний науковий співробітник науково-дослідної частини Національного університету водного господарства та природокористування.
Павелко Ольга Віталіївна – доктор економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Національного університету водного господарства та природокористування
Ткачук Ольга Володимирівна – кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія».
Павелків Катерина Миколаївна – доктор педагогічних наук, професор кафедри іноземних мов Рівненського державного гуманітарного університету
Марчук Оксана Олександрівна – доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем`янчука».


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram