Година спілкування – як одна з форм роботи класного керівник

   

Проблема культури спілкування п’ятикласників – одна з найгостріших у колективі, який тільки формується. Іноді, навіть прекрасно розуміючи, що люди всі різні і що треба сприймати іншу особу такою, якою вона є, діти не завжди поводяться коректно і адекватно. Тому у роботі класного керівника важливо звернути увагу на формування толерантних стосунків, спілкування між учнями у класі, особливо у новостворених колективах.

Над проблемою адаптації новеньких в уже усталеному колективі успішно працює класний керівник 5-Г класу Дубенського ліцею №8 Марія Боровкова. Нещодавно у класі відбулася година спілкування на тему «Я очима інших», під час якої учні познайомилися із загальними принципами, на яких базується повага до себе і до інших, обґрунтовували право будь-якої людини на самоповагу і повагу з боку оточуючих,  на прикладах життєвих ситуацій навчалися найпростішим прийомам формування адекватної поведінки.

Година спілкування – це спілкування класного керівника з учнями,  в ході якої учні дізнаються інформацію, що необхідну учням для майбутнього дорослого життя, яку не можна отримати на уроках, це збір класного колективу для вироблення плану участі класу в загальношкільних заходах.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram