Формування мережі старшої профільної школи – ключове питання освітянської наради

   

Разом з керівниками органів управління освітою районних державних адміністрацій, сільських, селищних, міських рад обговорили пріоритетні напрями розвитку освітянської галузі у 2024 році.

Перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін наголосив на важливості формування стратегії розвитку освіти у кожній територіальній громаді.

“Сьогодні варто грунтовно опрацювати питання щодо можливості будівництва або капітального ремонту укриттів відповідно до типових, розроблених міністерством освіти”, – зазначив Петро Коржевський, директор департаменту освіти і науки РОДА.

Значну увагу приділили методології формування мережі старшої профільної школи. Адже до 1 вересня 2024 року необхідно затвердити відповідну мережу по області, включаючи академічні та професійні ліцеї.

Також участь у нараді взяла Лариса СЕРЕДЯК, директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, яка ознайомила присутніх з результатами проведення НМТ у 2023 році і перспективами проведення у 2024 році.

Про результати здійснення аналізу діяльності органів місцевого самоврядування з питань освіти доповів Святослав СИДОРУК, начальник управління Державної якості освіти у Рівненській області.

Актуальне питання про забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти озвучив заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Рівненській області Тарас ПАТІЙ.

Учасники наради мали можливість ознайомитися із обладнанням, яке можна використовувати у класі безпеки, створення яких продовжиться і у 2024 році.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram