Євген Клопотенко стане амбасадором реформи профосвіти та допоможе покращити навчання кухарів – підписано меморандум із МОН

   

Кулінарний експерт Євген Клопотенко стане одним із амбасадорів реформи професійної освіти: він допоможе оновити підходи до навчання кухарів, долучиться до створення нового стандарту за цією професією та підвищення кваліфікації викладачів. Крім того, Євген продовжить поширювати культуру здорового харчування серед учнів і студентів. Ці та інші можливості співпраці закладені в меморандум, який сьогодні, 5 червня 2020 року, був підписаний між ТОВ «Клопотенко» та МОН.

Окрім кухарів, зміни стосуватимуться підготовки фахівців за суміжними професіями – пекарів і кондитерів.

«У реформі профосвіти для нас дуже важливою є підтримка практиків і партнерів, які поділяють наші цінності, готові долучитися до втілення наших ідей, можуть чітко вказати на недоліки та дати пропозиції щодо їх виправлення. Переконаний, що наша співпраця з командою Євгена допоможе підвищити якість кухарської освіти, зробить її більш цікавою для учнів та орієнтованою на потреби роботодавців», – зазначив Петро Коржевський.

Він також розповів, що вже зараз МОН разом із Євгеном Клопотенком готують пілотний проєкт із навчання кухарів. Його втілюватимуть на базі одного з профтехучилищ Києва.

“Як співзасновник ресторану я знаю, наскільки складно знайти кваліфікованих робітників. І ця проблема є не тільки в мене, а й серед моїх знайомих рестораторів. Тому зараз, коли реформа тільки набирає обертів, я хочу разом із управлінцями напрацювати нові, сучасні правила, за якими готуватимуть кухарів. Ще одна амбітна ціль – зробити ці зміни системно, щоб їх змогли використовувати заклади у всій країні. Ми з командою впродовж кількох років просували ініціативу з реформації профтехів. І це круто, що Міністерство почало співпрацювати з практиками. З лютого ми з працюємо над новими проєктами для кухарів і системи профосвіти загалом”, – пояснив Євген Клопотенко.

У межах співпраці також планується, що команда Євгена:

  • сприятиме стажуванню учнів, майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін на підприємствах харчової галузі;
  • залучатиме учнів до навчання за дуальною формою;
  • проводитиме тренінги та майстер-класи;
  • надаватиме пропозиції для оновлення освітніх програм;
  • розвиватиме культуру здорового харчування серед учнів, студентів і дошкільнят.

Міністерство освіти і науки України


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram