EU4Skills продовжує діяльність та допомагає ВПО під час повномасштабного вторгнення Росії

   

Попри повномасштабне вторгнення Росії, програма «EU4Skills: Кращі навички для України» продовжує допомагати Україні створювати сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, однак із деякими тимчасовими корективами.

Так, в освітніх закладах, що розташовані близько до лінії фронту або ж знаходяться на окупованих територіях, роботи тимчасово призупинені.

У відносно безпечних регіонах реалізація проєкту продовжується. Так, закупівля обладнання, спеціалізованої техніки або ж реконструкція приміщень заплановані у решті професійно-технічних закладах.

Окрім цього, коштами проєкту на загальну суму 700 тис. євро організовується допомога для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). На базі дев`яти професійно-технічних закладів, що беруть участь у проєкті «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», були облаштовані гуртожитки та допомога ВПО із речами першої потреби. Зокрема, станом на червень 2022 року закладам доставили: 492 ліжка, 400 матраців та наматрацників, 680 подушок та ковдр, 1710 комплектів постільної білизни, 19 пральних машинок, 18 холодильників, 12 мікрохвильовок та 14 мультиварок.

Також організатори проєкту планують надати екстрену допомогу закладам для поновлення якісного навчального процесу: закупити необхідне обладнання, матеріали для лабораторій, майстерень тощо на загальну суму 350 тис. євро.

«З початком неспровокованої війни Росії проти України проєкт EU4Skills не втратив своєї актуальності. Адже зважаючи на усі руйнації, які залишає після себе Росія, невдовзі потреба у кваліфікованих робітничих кадрах стане дуже гострою. Тому Європейський Союз продовжуватиме докладати усіх зусиль, щоб модернізувати інфраструктуру системи професійно-технічної освіти та забезпечити її стабільний розвиток в довгостроковій перспективі», прокоментував Фредерік Куне, керівник відділу співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні.

                  Довідково:

Проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту ― створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку KfW Проєкт реалізує Український Фонд соціальних інвестицій.

За додатковою інформацією звертайтеся до Інни Павлюк, inna.pavljuk@brandcom.com.ua.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram