Етно-подорож замість лінійки: Клеванська спеціальна школа № 2 незвично відсвяткувала День знань

   

Нетрадиційний перший дзвоник провели у Спеціальній школі № 2 в смт Клевань. Замість урочистостей і лінійки дітям організували цікаві  майстер-класи.

У закладі, де навчаються діти з особливими освітніми потребами відбулося креативне свято для її учнів у форматі етно-подорожі. Школярі брали участь у майстерках організованих на різноманітних локаціях. Дітвора малювала, використовувала аква-грим, приміряла українські віночки, вчилася виготовляти ляльки мотанки.

«Традиційні стандартні лінійки вже відходять, відживають сучасне. Ось таке це, те що дітям треба. У них залишаться емоції, драйв, енергія та позитив. Адже через війну в наших дітей тепер дорослі очі, але досвід, життя і майбутнє кожної української дитини — безцінні. Нашим маленьким школярам, як ніколи,  потрібна підтримка та розрада. Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання інклюзії», – сказав директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, що був присутнім на святі.

Цьогоріч 1 вересня за парти Клеванської спеціальної школи № 2 сіло семеро першокласників. Всього у закладі навчається 89 школярів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram