BUBA.Matrix – сучасний підхід до корекції дітей з особливими освітніми потребами

   

BUBA.Matrix – величезне біле полотно з 9500 дірочок для малювання різнокольоровими канатами. Саме за допомогою такого ігрового модулю у Березнівському інклюзивно-ресурсному центрі створюють умови для гри і творчості, а також допомагають у реабілітації малечі, яка має ураження нервової системи.

BUBA.Matrix може використовуватися у роботі вчителя-реабілітолога, практичного психолога та вчителя-логопеда. Дітей дуже приваблює незвичний куб і вони починають грати, а фахівці спрямовують гру таким чином, щоб вона мала корисний ефект. Завдяки BUBA.Matrix діти розвивають дрібну моторику, логіку, уяву, силу волі, а також вчаться рахувати, комунікувати, долати труднощі та навіть тренувати мʼязи.

Творчий простір у роботі інклюзивно-ресурсних центрів — це необхідність. Діти потребують активності та цікавого дозвілля для повноцінного розвитку.

У листопаді 2022 року комунальна установа «Березнівський інклюзивно-ресурсний центр» Березнівської міської ради пройшла відбір до участі в проєкті від Благодійного фонду Фундація Влади Брусіловської /The Vlada Brusilovskaya Fund. Проєкт реалізований за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Вперше BUBA.Matrix встановлено 2017 року у Дніпрі, за цей час її почали використовувати у понад 15 реабілітаційних закладах від Харкова до Закарпаття.

Автономний ігровий модуль створений щоб забезпечити позитивне емоційну середовище для дітей соціально незахищеної категорії. Ідея та конструкція модулів – унікальна. Вона не просто веселить та надихає, вона ще й допомагає батькам знайти спільну мову з дітьми, а фахівцям створює умови для розвитку потенціалу. Щоб подружитися з BUBA.Matrix потрібно задіяти уяву на повну.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram