Безпека та здоров’я важливіші: предметні олімпіади та учнівські конкурси на Рівненщині цьогоріч не відбуватимуться

   

«Чи доцільно проводити предметні олімпіади та конкурси, зокрема Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика та Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Шевченка в очному режимі в умовах карантину?» – таке питання було винесено на громадське обговорення управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

В опитуванні взяло участь 1178 учасників з усіх районів, міст, ОТГ області. Більшість відповіли негативно.

Відтак, враховуючи думку громадськості, цьогоріч вказані інтелектуальні змагання на Рівненщині не проводитимуться.

«Збереження життя та здоров’я наших учнів, педагогів – питання стратегічне. Через карантин і загрозу розповсюдження COVID-19 довелося змінити фактично всі освітні процеси, в тому числі й проведення олімпіад та конкурсів. У цьому питанні ми також врахували думку громадськості», – коментує ситуацію начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський.

Зауважимо, що зважаючи на епідеміологічну ситуацію зміни у проведенні олімпіад та конкурсів планувались від початку карантину.

Також через карантин перенесено фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН – він має відбутись у листопаді в онлайн-режимі.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram