Безбар’єрність в дії: У Рівному запрацювала локація з безпеки для дітей з особливими освітніми потребами

   

Звук повітряної тривоги чи вибухів, незнайомий простір, нові обставини викликають страх і тривогу в усіх дітей, у тому числі в дітей з особливими освітніми потребами.

Відтепер учні Навчально-реабілітаційного центру м. Рівного зможуть освоїти нові знання, що допоможуть їм впоратися зі стресом та можливими надзвичайними ситуаціями. В закладі запрацювала локація з безпеки. Зауважимо, що це перший обладнаний клас для дітей з особливими освітніми потребами в області.

Такий клас має більше вимог до облаштування. Тепер тут будуть проводити тематичні заняття рятувальники-піротехніки, Національна поліція та медична служба.

В класі дітям розповіли про безпеку за особливою методикою: короткими але наповненими змістом речення з наочністю, використанням іграшок та предметів, де може бути замаскована вибухівка.

Ці уміння допоможуть дітям зорієнтуватися під час повітряної тривоги, надати найпростішу домедичну допомогу іншому чи засвоїти техніки психологічного розвантаження.

Такі знання мають бути доступні кожному школяреві адже безбар’єрність в умовах повномасштабної війни не може бути формальністю. Доступність освіти, інформації, можливостей жити повноцінно повинні бути пріоритетом під час прийняття будь-яких рішень і змін. А індивідуальний підхід, любов, розуміння, дружнє ставлення вчителя допомагає дитині відчути себе потрібною в нових умовах. Адже саме педагоги згуртовують дітей, дозволяють їм розкритися і навчатися із задоволенням.

 


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram