«Аутизм. Знайомимось ближче» – дітей з особливими освітніми потребами Рівненщини інтегрують в суспільство

   

З метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізацію та інтеграцію в суспільство, надання їм якісних та кваліфікованих послуг між Вараською міською радою та Полицькою сільською радою було укладено договір про міжмуніципальне співробітництво.

В рамках даної угоди, фахівцями комунальної установи «Вараський інклюзивно-ресурсний центр» Вараської міської ради Рівненської області (далі – Вараський ІРЦ) 20 квітня 2021 року було проведено тренінгове засідання для директорів закладів загальної середньої освіти міста Вараш та директорів закладів освіти Полицької ТГ на тему: «Аутизм. Знайомимось ближче».

Основним завданням договору є здійснення комплексної оцінки розвитку дітей з метою визначення їх особливих освітніх потреб фахівцями Вараського ІРЦ. Зокрема, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами; надання методичної допомоги педагогічним працівникам закладів освіти, батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами щодо особливостей організації надання корекційно-розвиткових послуг таким дітям; організація інформаційно-просвітницької діяльності шляхом проведення конференцій, семінарів, засідань круглих столів, тренінгів, майстер-класів.

Під час даного заходу всі присутні мали можливість ознайомитись з особливостями розвитку дітей з розладами аутистичного спектру, з діагностичним матеріалом для обстеження даної категорії дітей та особливостями організації освітнього процесу в умовах інклюзивної освіти (створення універсального дизайну, застосування розумного пристосування, створення комфортного простору в закладах освіти та використання допоміжних технологій та спеціального обладнання).


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram