+2 класи безпеки! До можливих надзвичайних ситуацій готуватимуть школярів на Сарненщині

   

До класу безпеки в Сарненському районному ліцеї «Лідер» заходять школярі і їх одразу перевдягають у форму рятувальника, поліцейського, медика. Сьогодні у них відповідальний день, адже вперше у їх закладі відкривають інтерактивний клас безпеки для старшокласників. Ліцеїсти представили гостям та однокласникам локації, де всі охочі попрактикувалися у зупинці критичної кровотечі, перевірили власні знання жестів регулювальника та основ пожежної безпеки.

Варто додати, що діти не втрачають оптимізму навіть під час тривожних годин і здатні пристосовуватися. Кожен клас під час повітряної тривоги не йде до укриття без власного наплічника, який розміщений у зоні психологічної безпеки. Настільні ігри, розмальовки, кубики-рубіки, книги та все те, що може знадобиться для психологічного розвантаження діти поклали у рюкзаки, які спеціально для ліцеїстів виготовила майстриня з Миколаєва.

На відкритті класу безпеки були присутні рятувальники області, освітяни та представники місцевої влади. Колектив ліцею «Лідер» отримав подяку за сприяння у створенні класу безпеки та підготовку школярів до надзвичайних ситуацій з рук директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського.

Подолавши 35 кілометрів бруківчастим шляхом потрапляємо у Велике Вербче. Село протяжністю 12 кілометрів, де проживає понад 2700 жителів. Учні місцевої школи зустрічають гостей автентичними поліськими голосами та власноруч створеними патріотичними сувенірами.

Відсьогодні всі 519 школярів матимуть змогу вивчати основи цивільного захисту, правила пожежної, мінної безпеки та засвоювати алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій у новоствореному класі безпеки.

До створення класу своїми творчими ідеями, креативністю та вміннями долучилися і діти. Макети протитанкових мін, мінометних снарядів та гранат школярі зробили своїми руками. Діти запевнили рятувальників та поліцейських, що будуть старанно вивчати та дотримуватися всіх правил, щоб недопустити критичних подій.

«Можливо ми не побачимо результат відкриття такого класу безпеки через місяць і навіть через рік. Втім, я сподіваюся, що поступово статистика по надзвичайним ситуаціям в регіоні знижуватиметься і в рятувальників, поліцейських, медиків буде менше роботи. Ці класи – це інвестиція у найцінніше майбутнє , а це – майбутнє наших дітей», – підсумував директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram