10 творчих завдань для дітей до Великодня

   

Розвиток творчих, інтелектуальних здібностей, а також логічного мислення, довільної уваги, зорової пам’яті неможливий без організації вирішення дітьми різноманітних завдань творчого характеру.

Тому, проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям 10 завдань до Великодня, які сприятимуть формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання та впевненості у своїх освітніх та креативних можливостях.

1. Вирішуємо тести на великодню тематику.

Це завдання сприятиме узагальненню знань учнів та учениць початкової школи про Великдень. Дитина шукатиме відповіді на тести, тим самим розширюватиме уявлення про історію, традиції та звичаї свята, розвиватиме логічне й аналітичне мислення, кмітливість.

Завантажити завдання


2. Створюємо листівку.

Це завдання покликане надихнути дитину на створення привітальної листівки до Великодня. Таким чином, дитина розвиватиме уяву, творче мислення та навички малювання, а виконавши завдання, зможе подарувати листівки рідним та друзям.

Завантажити завдання


3. Пишемо великодній вірш.

Це завдання допоможе дитині формувати творчі літературні здібності, сприятиме розвитку образного мислення, уяви, фантазії, уміння добирати слова в потрібній формі.

Завантажити завдання


4. «Великоднє рахування»: пишемо числа.

Завдання викладене великодніми крашанками у формі стежки, кожна з яких послідовно відповідає цифрі (числу) від 1 до 50-ти. За умовами завдання, дитині треба допомогти зайчику пройти стежкою від старту до фінішу й дістатись до святкового великоднього кошика.

Завантажити завдання


5. Проходимо лабіринт.

Це тематичне завдання пропонує дитині пройти трохи незвичним лабіринтом, стінки якого зроблені з писанок. При цьому велика кількість зображень на полі відволікатиме дитину від правильної доріжки, яка веде до виходу з лабіринту, а тому вимагатиме від неї особливої зосередженості.

Завантажити завдання


6. Пасхальна головоломка.

Це завдання пропонує дитині, яка ще тільки вчиться добре писати, потренувати навички письма досить незвичним способом.

Завантажити завдання


7. Моя писанка: складаємо інструкцію.

У завданні дітям пропонується за шаблоном написати послідовність виготовлення писанки, використовуючи слова для довідки, а також намалювати свою писанку.

Завантажити завдання


8. «Великодній розпис»: тренуємо моторику.

Завдання пропонує домалювати та розмалювати візерунки, щоб у результаті отримати зображення неповторної, оригінальної великодньої писанки.

Завантажити завдання


9. Розмальовка за цифрами «Курчатко».

У цьому завданні дитині потрібно розмалювати запропоновані зображення писанок, квітів і милого курчати за допомогою цифр, кожна з яких указує на певний колір.

Завантажити завдання


10. Великодня абетка: пишемо літери англійською мовою.

Це завдання допоможе дитині повторити літери англійської абетки, тренуючи при цьому увагу, пам’ять і дрібну моторику. Воно має форму стежки, викладеної з великодніх крашанок, кожна з яких послідовно відповідає літері алфавіту.

Завантажити завдання


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram