Освітяни презентували досягнення видатних науковців і педагогів Рівненщини

   

В Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти 8 травня в режимі онлайн відбулися ІІ регіональні  педагогічні читання за працями видатних та відомих науковців і педагогів Рівненщини.

Під час відкриття читань ректор РОІППО Алла Черній  наголосила на важливості  внеску науковців і їх праць  у розвиток науки нашого краю та вагомості педагогічного досвіду в історії освіти Рівненщини.

У педагогічних читаннях взяли участь понад 30 учасників, які дослідили та презентували досягнення видатних науковців і педагогів області з метою поширення й апробації їх ідей в інноваційному просторі Рівненщини та України.

Наукові досягнення та педагогічний досвід наших науковців і освітян стає надбанням масової практики на основі вивчення, узагальнення й популяризації. Зокрема, учасники педчитань популяризували цікаві прогресивні наукові ідеї та унікальні розробки відомих науковців Рівненщини. Значення для педагогів філософії сучасної освіти та нового педагогічного мислення за працями С.Г. Карпенчук  розкрили Черній А.Л. та Шмирук Н.І. Методичну цінність спадщини Б. І. Степанишина для Нової української школи окреслили Лавренчук В. П. та Підубний М.А. Педагогічну ниву Миколи Євтуха висвітлила Харченко Н.Б. Про погляди С.С. Пальчевського на сутність акмеології розповіла Ворон О.Г. Актуальним стало бачення використання ідей «Дидактики  новітньої школи» Івана Малафіїка в контексті Нової української школи Мельник Н.А.  Науково-педагогічну  діяльність  Т.С. Рабченюк на основі практичних розробок закладів освіти області  розкрив Демченко В.В.  Емоційно та змістовно про педагогіку миру Степана Дем’янчука доповіли Харченко Н.Б. та Цимбалюк І.М.

На наукових ідеях і засадах педагогіки, психології, інноватики  створюється педагогічна практика наших відомих освітян. Управління здоров’язбережувальною  діяльністю А. Ф. Остапенка у Володимирецькому колегумі презентувала Переходько С.В.  Авдимирець Л.А.  поділилась дослідженням живої історії Лустюк Ю.А. та Шевчук В.П.  Сучасну  парадигму    науково-методичної   роботи   в Березнівському   районі  у працях Демянюк Т.Д. розкрила Мельничук Л.С.

 Мінакова Н.Г. розповіла про  педагогічні  династії, які вписані в історію Рівненщини: Вержелів, Гаврилюків,  Тищенків із  Костопільщинии; Воробеїв, Костюків із Володимирецини; Зяблові, Колодіїв із Млинівщини; Легенюків, Козієнків, Гладчуків із Демидівщини; Поліщуків, Дишелів із Сарненщини; Дячуків, Цирульчуків із  Дубенщини, а також Черуха-Назаруків із Рівного.

Учасники педчитань ознайомилися із посібниками педагогічних і науково-педагогічних працівників інституту, які використовуються для науково-методичного забезпечення освітнього процесу:  Г. Пустовіта, В. Демченка, О. Лютко, Л. Савчук, Т. Гавлітіної, Л. Тищенко, В. Папуші й ін. та  науковими  інформаційними виданнями інституту – науково-методичним журналом «Нова педагогічна думка», Дайджестом, каталогами праць, тощо.

Програма педчитань розміщена на сайті інституту за посиланням.

За підсумками проведення ІІ регіональних педагогічних читань готуються  матеріали, які будуть розміщені в електронному збірнику матеріалів на сайті РОІППО за адресою (розділ «Конференції»).


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram