У Рівненському коледжі ресторанного та готельного бізнесу відбувся регіональний конкурс-батл «Солодкий смак Перемоги», який зібрав 33 здобувачів професійної освіти з усієї області. Подія стала платформою для демонстрації сучасних технік, креативних рішень і трендів індустрії food-art.🧁
Формат батлу — максимум практики, сучасні тренди та креатив.
Учасники змагалися у кількох напрямках, що відображають рівень підготовки сучасного кондитера:
1⃣ Бліц-челендж «Вгадай спецію» — випробування на професійний нюх, знання ароматичних профілів та швидкість асоціативного мислення.
2⃣ Маркетинг-пітч десерту — презентація авторських концепцій нових солодощів із поясненням ринкової унікальності, визначенням цільової аудиторії та можливих каналів промоції.
3⃣ Головний практичний батл — приготування сучасних тістечок із використанням актуальних технік: бісквітів із трендовими текстурами, різних варіацій крем-чізу, фруктових конфі та збалансованих смакових поєднань. Завдання вимагало ідеальної презентації, точності, дотримання time-management та санітарно-гігієнічних норм.
Оцінювання здійснювало професійне журі — фахівчині кондитерського ринку Рівненщини:
▪Мар’яна Зелінська — голова журі, власниця мережі кондитерських «Морквяна Мар’яна»
▪Ольга Троянчук — директорка кондитерської «Donatella»
▪Ірина Васкевич — директорка кондитерської «Chereshnia»
За підсумками конкурсу переможцями стали:
🏆1 місце — ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей»
🏆2 місце — ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище»
🏆3 місце — Рокитнівський професійний ліцей
Переможців нагородив директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, підкресливши, що саме такі конкурси формують нове покоління майстрів кулінарної індустрії, мотивують здобувачів освіти до розвитку та відкривають перед ними реальні професійні перспективи.
